Meteen naar de inhoud

Meer Info

Praktijk Groei&

Groeien – is een werkwoord en dat doen we in het coachtraject samen. De ouder, het kind en ook ik als coach. We groeien door het hele traject heen. Groeien is geen doel op zich maar groeien maakt zichtbaar, versterkt of maakt iets groter. Vandaar Groei&.

Groei& – groei & bloei, groei & ontdek, groei & ontwikkel, groei & begrijp, groei & glunder …. Wat er achter de & komt te staan, zal voor ieder kind en ouder anders zijn. Stap voor stap gaan we dat samen ontdekken!

Ouders – Als ouder ben je ook van harte welkom als je tegen dingen aanloopt in het contact met je kind of je gezin. Het kan zijn dat jij bijvoorbeeld meer last hebt van de boosheid van je kind dan je kind zelf, of dat je geen idee hebt wat je met een bepaalde situatie aan moet. Ook hier kijk ik graag met je mee om te ontdekken wat er nodig is om de gewenste situatie te bereiken.

Meer over Mij

Ik ben Anita van der Heide (1978), getrouwd, moeder van 3 tienerzoons en heb liefde voor mensen, natuur en dingen ontdekken. Sinds mijn 17e heb ik regelmatig met kinderen gewerkt.

Het begon met een jaar in een kinderhuis in Suriname. Het huishouden was mijn belangrijkste taak maar ik genoot het meest van de kinderen om me heen, de gesprekjes die we voerden, samen koken, samen lachen en soms samen huilen. Er gewoon zijn voor de kinderen en te laten weten dat ze geliefd zijn! Ook daarna ben ik betrokken geweest met kinderen in verschillende kinderclubs en als overblijfmoeder. 

Ik heb me regelmatig afgevraagd of ik niet leerkracht zou willen worden maar ik kwam tot de conclusie dat ik het meest geniet van 1 op 1 contact met de kinderen. Kinderen zien groeien in zelfvertrouwen, hen iets meegeven waar ze de rest van hun leven profijt van hebben, dat is ontzettend mooi om deel van te zijn! 

Ik hou van/kan goed: wandelen, lezen, leren, koken, bakken, ontdekken, luisteren, orde brengen in chaos, ondersteunen, ideeën bedenken. Ook hou ik van groeien en vind ik het leuk om wat ik heb geleerd te delen met anderen.

Opleidingen

 

Beroepsorganisatie

Praktijk Groei& is aangesloten bij Adiona, een beroepsorganisatie voor kindercoaches.

Open chat
Neem contact op
Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op.